yrtOm ons haar er mooi en glanzend uit te laten zien, hebben ze, net als de huid, speciale zorg nodig. Bijzondere aandacht moet aan hen worden besteed in de zomer wanneer de zon hen genadeloos droogt. Ongeacht of u lang of kort, geverfd of natuurlijk haar bezit, verdienen ze de juiste zorg, rekening houdend met hun type en behoeften. Momenteel zijn shampoos, conditioners en maskers op de markt beschikbaar die voldoen aan de vereisten van zelfs het meest grillige haar. Houd er rekening mee dat de juiste selectie cosmetica voor het stylen van haar – gels, schuim, vernis en meer, ook de conditie van het haar beïnvloedt. In de zomer is het de moeite waard om speciale aandacht te besteden aan de aanwezigheid van UV-filters in cosmetica voor de verzorging en styling van haar. Misschien wilt u uw haar beschermen tegen schadelijk zonlicht, hoewel dit niet zo belangrijk is als bij de huid.

Er moet echter aan worden herinnerd dat zelfs de beste, duurste en meest innovatieve haarverzorgingsproducten niet alleen niet helpen, maar ook schade kunnen veroorzaken als ze worden geselecteerd zonder rekening te houden met het type haar. Bepaal daarom allereerst welk type haar u hebt en kies dan pas de juiste producten om voor uw haar te zorgen. Het bepalen van het type haar is niet moeilijk. Er zijn slechts vier hoofdtypen: normaal haar, droog haar, vet haar, gemengd type. Bijvoorbeeld wanneer u gebruikt krulborstel https://knussehuis.nl/top-7-beste-krulborstel.html

 Normaal haar.

Dit is het meest gewenste en zeldzame haartype. Ze worden het gemakkelijkst verzorgd, ze veroorzaken geen problemen bij het stylen of knippen. Dergelijk haar is elastisch, glanst en glinstert goed. Ze zijn gemakkelijk zowel droog als nat te kammen. Om normaal haar in goede staat te houden, hoeft u niet veel tijd door te brengen. Je hoeft ze slechts een of twee keer per week te wassen met shampoo voor normaal haar en een conditioner voor spoelen te gebruiken, die glans toevoegt en het kammen vergemakkelijkt. De Sequins of Laughter-serie van Herbal Essences is goed geschikt voor dergelijk haar. Als het haar lang is, kan er soms een probleem zijn in de vorm van gespleten haarpunten. Gebruik in dit geval geen conditioner voor droog haar. Het is beter om meerdere keren per maand een hydraterend masker aan te brengen.

Droog haar

De eigenaar van dergelijk haar moet onthouden dat droog haar wordt veroorzaakt door verminderde activiteit van de talgklieren van de hoofdhuid. Een kleine hoeveelheid talg leidt tot een gebrek aan juiste haarbescherming, die kwetsbaar wordt voor externe factoren. Als gevolg hiervan wordt het haar stijf en grof en hun stijfheid maakt ze erg broos. Dergelijk haar wordt in de regel aan de uiteinden gesplitst en geëlektrificeerd. Droog haar is zeer gevoelig voor mechanische schade die optreedt als gevolg van permanente styling of drogen. Om droog haar te verzorgen, kiest u een speciale vochtinbrengende shampoo voor droog haar dat biologisch actieve stoffen zoals vitamine B5, lecithine, kamille-extract, limoenbloesem en munt bevat. Was je haar eens in de paar dagen, met een shampoo moet je een vochtinbrengende conditioner gebruiken. De serie Intensieve bescherming en herstel van Pantene is goed geschikt voor dit type haar. Je kunt ook regelmatig medische maskers en balsems gebruiken die het haar verzachten en hun structuur verbeteren. Na het aanbrengen van het voedende masker is het raadzaam om het hoofd met een badstofhanddoek te wikkelen en na een uur in een schuim van goede shampoo te wassen. Dergelijk haar moet worden gedroogd met een koude luchtstroom, het wordt niet aanbevolen om hete krultangen of stijltangen te gebruiken. Verblijf in de zon of in een solarium moet ook worden vermeden.

Vet haar

Meestal hebben ze eigenaren van een vettig huidtype. De oorzaak van hun aandoening is natuurlijk een teveel aan talg als gevolg van overmatige activiteit van de talgklieren van de hoofdhuid. Dergelijk haar kleeft aan elkaar en verliest snel hun frisse uiterlijk. Tegelijkertijd worden ze sneller vuil en trekken ze stof en andere verontreinigende stoffen aan die in de lucht aanwezig zijn. Vet haar vereist dagelijkse verzorging. Shampoos voor vet haar bevatten meestal extracten van kruiden (kamille, hop, aloë) en voegen volume toe aan je haar. Er zijn speciale behandelingsshampoos voor vet haar met eiwitten en vitamines A, C, K. Na het wassen wordt het aanbevolen om je haar te wassen met water en citroen of citrus conditioner. Het neutraliseert de werking van de talgklieren en helpt ook roos te voorkomen, wat vaak gebeurt met de eigenaren van dergelijk haar.

Vet haar kan elke dag worden gewassen, maar de shampoo moet zacht zijn, van hoge kwaliteit en speciaal ontworpen voor vet haar. Hetzelfde geldt voor balsems en conditioners, die beter zijn te kiezen uit dezelfde serie als shampoo, bijvoorbeeld “Citrus Freshness” van Head & Shoulders. Eigenaren van dergelijk haar worden niet aanbevolen voor hoofdmassage en regelmatig borstelen. Je moet je haar ook niet föhnen en lang dragen.